Nieuws

 

 

  Terug

Tips tegen de middagdip

Foto van een man met een toetsenbord. Hij heeft er de kracht niet meer voor (middagdip). De avatar van Mirro van de module Concentratie en uitstelgedrag staat in de voorgrond.

Heb jij last van de middagdip? De letters op je scherm beginnen te dansen en het lukt je gewoon even niet om er iets van te maken. Vaak grijp je naar een kop koffie, in de hoop er weer tegenaan te kunnen, maar dat werkt toch minder goed.

Die middagdip is heel normaal en komt vooral bij kantoorwerkers veel voor. Jouw interne klok vindt dat je rond 14:00 of 15:00 moet gaan slapen en je brein geeft dan het stofje melatonine af, net zoals ’s avonds voor het slapen gaan.

Wat helpt tegen de middagdip?

  1. Zorg ervoor dat jouw ogen en brein niet oververmoeid raken door regelmatig een korte pauze in te lassen. De ideale balans is 25 minuten productiviteit en 5 minuten pauze.
  2. Lunch niet te zwaar en bewaar een (gezonde) snack voor wanneer je dip inzet. Een banaantje of een appel, een handje nootjes of een flink glas water.
  3. Drink genoeg water. Wist je dat wanneer je brein 2% te weinig water krijgt, het zijn energie en focus al verliest?
  4. Neem genoeg nachtrust. Wie goed heeft geslapen, heeft meer energie, is productiever en heeft minder last van een middagdip.
  5. Zet een rozemarijn- of muntplantje op je bureau: deze geuren werken energieverhogend.
  6. Kom in beweging! Loop een paar keer op en neer (bijvoorbeeld naar een collega, de wc of de koffiehoek) of doe een paar simpele oefeningen achter je bureau – ook wel deskercise genoemd. Bewegen is een natuurlijke remedie tegen de middagdip.
  7. Haal een frisse neus. Een wandelingetje van 10 minuten in de frisse buitenlucht is voldoende om jou weer scherp te krijgen. Als het kan, maak dan een gewoonte van de wandeling, zoals Beethoven.

Heb jij vaak last van een dip in je concentratie of vind je het moeilijk om je aandacht erbij te houden? Dan kan de zelfhulpmodule van Mirro jou helpen. De module Concentratie & uitstelgedrag geeft jou praktische handvatten om je concentratie te trainen met informatie, tips en oefeningen.

In de module komt ook het volgende aan bod: omgaan met afleiding, uitstelgedrag, aandacht training, slim plannen en in actie komen.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail