Nieuws

 

 

Terug  Terug

Gratis corona modules voor studenten en medewerkers

Corona covid module stress studenten angst paniek

In samenwerking met Avans, Hanzehogeschool en Buas heeft Stichting mirro onlangs met succes een subsidie verzoek ingediend bij ZonMW ter ondersteuning van internationale studenten en studenten met een migratieachtergrond tijdens de coronacrisis. Speciaal voor deze doelgroepen hebben wij in mei de module “Get to grips with coronastress” gelanceerd. De module kwam al eerder dit jaar beschikbaar in het Nederlands.

Gratis gebruik voor studenten en medewerkers

In de periode mei tot en met begin 2021 kunnen alle onderwijsinstellingen en bedrijven in Nederland gratis gebruik maken van deze modules.

De doelgroep

Bepaalde groepen mensen, zoals internationale studenten, studenten of medewerkers met een migratieachtergrond en jongeren hebben vaker te kampen met psychische klachten, waaronder angsten en eenzaamheid, missen vaker een behulpzaam netwerk en kennen niet altijd de wegen binnen het (GGZ) systeem van Nederland. Doordat zij de Nederlandse taal meestal niet machtig zijn is het tevens lastig om de juiste hulp te krijgen. Ook voor mensen die al mentale klachten ervoeren voor de crisis, kan coronastress de kop op steken. De coronacrisis heeft een extra negatieve impact op de ervaren mentale klachten door deze populatie.

De modules “Omgaan met coronastress” “Get to grips with coronastress”

Deze modules zijn speciaal gemaakt voor studenten en medewerkers die door de coronacrisis negatieve gevoelens ervaren en nu thuis moeten werken of studeren. Onderwerpen als het omgaan met negatief nieuws rondom COVID-19, het vinden van een dagstructuur, het omgaan met negatieve gevoelens, zoals piekeren, angst en slaapproblemen zijn zomaar wat onderwerpen die binnen de module worden uitgelicht. Via filmpjes, tests, tips en oefeningen leer je meer grip krijgen op je leven in tijden van crisis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Claudia Flens, claudia.flens@mirro.nl

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

Hulp bij geldzorgen: tot 1 april GRATIS toegang

Laat het ons weten als jouw organisatie nog geen Mirro-modules aanbiedt!

Stichting mirro

Adres
Leidseveer 2-10
3511 SB Utrecht
Telefoon
Mail